Životni prostor prilagođen vašim potrebama upotrebom tehnologije budućnosti

Dobrodošli u “pametan dom” – dom koji za vas upravlja inteligentan sistem kontrole i zaštite – sistem koji je unapred podešen prema vašim željama i potrebama!
Pametne zgrade predstavljaju unapređeni, integrisani i optimizovani sistem centralizovanog upravljanja poslovnim i stambenim kompleksima. Fokus – energetska efikasnost i potpuna kontrola okruženja.

PAMETNI DOM – JEDNIM DODIROM DO SAVRŠENSTVA I SIGURNOSTI

Pametni dom je vaš lični prostor koji kontrolišete i kojim upravljate tek dodirom prsta! Odlazak na posao, godišnji odmor ili kraći put, svako napuštanje stana sada za vas predstavlja bezbrižnost u pogledu sigurnosti vašeg doma.

Kada smo nove tehnologije implementirali u naše objekte, pojmovi udobnost, fleksibilnost, sigurnost, maksimalni komfor i pojednostavljenje svakodnevnih kućnih radnji dobili su novo značenje.

ŠTA SVE MOŽE “PAMETNI DOM”?

Pametni dom vam pruža, na monitoru centralne konzole, ceo vaš prostor predstavljen kao na dlanu. Svojim komforom i bezbednošću upravljate jednim dodirom prsta. Čak i kad niste kod kuće!

Od malih, jednostavnih radnji, u mogućnosti ste da regulišete i upravljate rasvetom, odnosno spuštate i podižete roletne ili birate željeni ambijent rasvete; možete da regulišete rad klime, grejanja ili hlađenja. Jednim dodirom birajte filmove, odaberite zvuk koji želite, pregledajte svoju poštu.

Vaša sigurnost je i nama na prvom mestu: pametni sistem obuhvata protivprovalni i protivpožarni alarm, a video nadzor vas lišava brige kada je sigurnost vaše dece u pitanju. Isto tako, u mogućnosti ste da kontrolišete ulazak u stan, odnosno, imate mogućnost da pojedinim osobama dopustite ili ih onemogućite da u određenom vremenu uđu u stan.

SIGURNOST

ZipaTile je kompletan sigurnosni sistem na jednom uređaju. Pored same sigurnosne kontrolne table, ima i detektor kretanja, senzor buke, senzor za šok i integrisanu sirenu. Pored toga, stalno ga nadzire 24/7 besplatna stanica za praćenje, koja će vas upozoriti u slučaju bilo kakvog incidenta. Takođe ima ugrađenu IP kameru, koja će vam poslati fotografiju ili video, kako bi vam pružila pouzdaniju informaciju o incidentu. ZipaTile se može dodatno proširiti upotrebom
mnogi dodatni senzori koji komuniciraju kroz neke podržane protokole.

VIDEO MONITORING

Zipatile može otkriti većinu dostupnih IP kamera na vašoj mreži. Ovo vam omogućava da vidite šta se dešava u vašem domu, čak i ako ste odsutni kući. Samo povežite se sa svojim Zipatile sa aplikacijom Zipato za mobilne uređaje. Osim toga, možete da postavite Zipatile da vam šalje fotografije ili video snimke kad god neki događaj dođe u vaš dom. Na ovaj način ćete ostati u kontaktu sa svojim kućom čak i kada ste odsutni.

BEZBEDNOST

ZipaTile dolazi sa posebnim senzorom buke koji može detektovati sigurnost alarmi proizvedeni standardnim dimnim, gasnim ili vatrodnim senzorima. U slučaju
takav alarm, ZipaTile će proslediti ove informacije na Zipato server koji će odmah poslati poruku upozorenja vama ili bilo kome drugom. Štaviše, možete povezati dodatne senzore na vaš Zipatile kao dobro. Sve će ih upravljati.

BRIGA O STARIMA

Osim za detekciju intrudera i sigurnosni alarm, ZipaTile je ugrađen u a posebnu logiku, kako bi se koristio kao alarm za aktivnosti starijih osoba.
Kada se aktivira, ZipaTile će aktivirati alarm kad god nema pokreta ili neke druge aktivnosti u određenom vremenskom periodu. Mogućnost za povezivanje dodatnih senzora će vam pomoći da stvorite potpune starije osobe ako je potrebno.

PAMETNI TERMOSTAT

ZipaTile se može koristiti kao potpuno opremljen Smart Termostat. Ima 4 načini podešavanja temperature, releji za kontrolu kotla i pod
grejni ventil, kao i priključak za spoljni senzor temperature. Pored toga, potpuno je pristupačan od bilo kog pametnog telefon. Takođe možete priključiti dodatne termostatske ventile, prekidače i merača temperature da bi se kompletno grejanje / hlađenje više prostorija sistem.

INTERCOM

Možete koristiti svoj ZipaTile kao internu telefonsku stanicu za vrata većina SIP baziranih telefona na otvorenom. Podržan od strane Zipato server, ZipaTile će proslediti bilo koji poziv iz spoljašnje jedinice na vaš mobilni telefon gdje god da se nalazite, ili možete samo koristiti ZipaTile da odgovorite na poziv. Pored toga, ako imate više ZipaTilea u vašoj kući, možete ih koristiti za brzu i jednostavnu komunikaciju između soba. Takođe, ZipaTile SIP server je integrisan sa Zipato sistem, tako da možete kreirati različita automatska pravila unutar Zipata Pravilo Creator, bazirano na događajima SIP servera.

CONTROL PANEL

ZipaTile nudi najprikladniji način kontrole bilo kog doma. Osim toga HD ekran osetljiv na dodir sa lepim kontrolnim aplikacijama, ZipaTile ima 6 tastera i svako dugme ima 3 vrste unosa (dodirni, dvostruki dodirnite i dodirnite i zadržite). Naravno, tasteri su aktivni bez obzira na to da li je ekran uključen ili isključen. Još interesantniji kontrolni unos su GESTURES. Dok je ekran off, ZipaTile prepoznaje do 50 gestova koje možete programirati koristeći Zipato kreatora pravila ili još lakše u postavkama aplikacije u Zipato-u aplikacija.

INFO PANEL

Sa 8 “IPS HD ekranom, internet konekcijom i Android 5.0 operativnim sistemom, ZipaTile će vam obezbediti jedinstveni i moderni informativni panel u kome će te svakodnevno uživati. U svakom trenutku možete proveriti unutrašnju temperaturu,vlažnost  kao i spoljnu temperaturu, najnovije vesti, stanje berze, zadatke i razne različite informacije. Pored toga, ZipaTile dolazi sa Zipato kućnom kontrolnom aplikacijom koja vam omogućava da kontrolišete svoje osvetljenje, klimatizaciju, grejanje, scene i još monogo toga….

GATEWAY

U zavisnosti od toga koji model ZipaTile koristite, možete povezati različite uređaje koristeći različite komunikacijske protokole i automatizirati ih pomoću alata za automatizaciju. Alternativno, možete ih kontrolisati sa svog mobilnog telefona, bez obzira gde se nalazite. Molimo provjerite tehničku specifikaciju ZipaTile-a da biste saznali koji su mrežni moduli
su integrisani u vašem uređaju.

REMOTE CONTROL

Preuzmite Zipato aplikaciju iz Apple Store-a ili prodavnice Google Plai-a, i kontrolišite svoj ZipaTile sa bilo kog mesta na svetu. Kroz ZipaTile vas takođe može da kontroliše bilo koji drugi uređaj u vašem domu sa kojim je povezan ZipaTile (svetla, brave, grejanje, sunčanje, hlađenje …)

AUTOMATION

Stavite svoj dom na auto-pilota kako biste obeshrabrili uljeze. Koristite dugmad Scene da biste aktivirali više uređaja odjednom, ili Planer da biste zakazali određene automatske događaje.

RULE CREATOR

Online alat pomoću koga možete dodati ili promijeniti nešto u konfiguraciji kad god želite i od bilo čega Na svijetu. Intuitivni grafički alat za programiranje eliminiše potrebu za složenim programiranjem ili kriptičnim programiranjem računarski kod. Nijedna programska vještina nije potrebna. Možete praktično igrati sa svojim domom.

Automation made easy

The Zipato Rule Creator provides you with an intuitive online interface to easily customize every scene in your automated home

ADd a callout header here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.